Sportmassage

Sportmassage is een manier om na inspanning (werk/sport) het herstel te bevorderen. Tegenwoordig willen we gezonder leven en sporten neemt daarbij een grote rol in. Zowel recreatief als op topniveau, voor mannen en vrouwen, jong en oud.

Een goede warming up is een voorwaarde voor een blessurevrije prestatie. Te intensief en teveel bewegen kan spierpijn en blessures veroorzaken. Bij onvoldoende herstel kan er dan overbelasting ontstaan waardoor u tijdelijk of voor langere tijd niet meer verder kunt. Soms kunt u zelfs niet meer aan het werk. De spieren, pezen en gewrichten hebben teveel te lijden. Dat uit zich o.a. in vermoeidheid, stijfheid en pijn.

Maar ook bij een eenvoudige spierpijn (een minimale beschadiging van de spiervezels) kan bij onvoldoende herstel een blessure ontstaan. De sportmasseur kan met een herstelbevorderende massage een rol spelen in het voorkomen van blessures. Bij mij kunt u terecht voor een deelmassage (bijvoorbeeld rug/nek, benen/voeten, armen/schouder) of een gehele lichaamsmassage.

SONY DSC